Ilmoitukset yhdistysrekisteriin ja sääntömuutoksen tekeminen

Yhdistysrekisteriin on tehtävä vuosittain yhdistyksen nimenkirjoittajien muutos, mikäli nimenkirjoittajissa tapahtuu vaihdoksia. Tarkemmat ja ajantasaiset ohjeet löydät Patentti-ja rekisterihallituksen kuuluvan Yhdistysrekisterin sivuilta.

Yhdistyksen sääntömuutoksen tekemiseen on ohessa yksityiskohtainen ohje, jota paikallisyhdistyksen on noudatettava sääntömuutosta tehdessään.

Yksinkertaistettuna yhdistys päättää sääntömuutoksesta yhdistyksen kokouksessa, toimittaa kolme kappaletta yhdistysrekisterin lomaketta ja sääntöjä piiriin, joka hoitaa asian eteenpäin.

Yhdistys ei voi siis lähettää muutettuja sääntöjään suoraan yhdistysrekisteriin hyväksytettäväksi, vaan niihin tarvitaan piirin puolto sekä puoluehallituksen hyväksyntä.Huomioittehan lisäksi, että paikallisyhdistys ei voi muuttaa sääntöjään haluamallaan tavalla, vaan yhdistyksen on noudatettava puolueen paikallisyhdistyksille laatimia mallisääntöjä.

Mikäli yhdistyksen lakkauttaminen tai perustaminen on ajankohtaista, ottakaa yhteyttä oman piirinne toiminnanjohtajaan, joka antaa tarkempia ohjeita asiassa.

Puolueen sääntömuutos-ohjeet löytyvät liitteistä.