Netti- ja SoMe-vastaava

Yhdistyksen nettisivut

Yhdistyksen nettisivut ovat kuntasi kokoomusyhdistyksen toiminnan ja tapahtumien käyntikortti numero yksi. On vaikea kuvitella mistä muualta voisi saada yhtä helposti käsityksen kokoomuksen toiminnasta paikkakunnallasi kuin ”netin kautta googlettamalla” (näin ajattelee se tuleva mahdollinen uusi yhdistyksesi jäsen).  Siksi jokaisella toimivalla kokoomusyhdistyksellä tulee olla toimivat ja päivitetyt nettisivut käytössään. Verkkosivut toimivat sekä yhdistyksen ulkoisen tiedotuksen ja julkikuvan luomisen välineenä että sisäisen tiedotuksen kanavana.
Tässä siis taas yksi hyvä ja mielenkiintoinen työ annattavaksi tämän alan osaajalle, joka varmasti jokaisesta kokoomusyhdistyksestä myös löytyy kun etsitään.

Sosiaalinen media

Kun yhdistyksen nettisivut ovat toimivat, on aika siirtyä sosiaalisen median pariin.
Sosiaalisen median kenttä on jatkuvasti voimakkaassa liikkeessä ja siellä on selvästi nähtävissä eri sukupolvien erilaiset toimintakultturit.
Facebook on muodostunut vanhemman kokoomusväen sosiaalisen median ykköstoimintaympäristöksi. Nuoremmat ja sosiaalista mediaa enemmän kuluttavat kokoomuslaiset toimivat useissa muissakin ympäristöissä.
Puolueen toivomuksena on, että keskustelu ja vuorovaikut sosiaalisessa mediassa on vilkasta.
Oleellista kuitenkin on, että kun lähdetään mukaan toimintaan sosiaalisessa mediassa, tulee sen olla säännöllistä ja myös tuntea toimintatavat. Sosiaalinen media ei ole yhdistyksen yhdensuuntainen tiedonjakokanava vaan kahdensuuntainen keskusteluyhteisö jossa pitää antaa jotta voi saada.