Talous

Yhdistyksen perustehtävän toteuttamiseksi tarvitaan varoja ja siksi niitä on hankittava.
Yhdistystoiminnan perusajatuksiin kuuluu, että toiminta on vapaaehtoista. Tullessaan yhdistyksen toimintaan mukaan ihmiset ovat myös valmiit antamaan omaa aikaansa yhteiseen käyttöön. Tämä on Yhdistystoiminnan Suuri Mahdollisuus ja keskeisin voimavara koska toimimiseen liittyy usein kustannuksia.

Sivulla kokoomusyhdistysten varainhankinnasta (varainhankintakeinot) löytyy hyviä kokoomusyhdistysten kokeilemia keinoja varainhankintaa.  Jokainen niistä ei sovellu jokaiseen yhdistykseen. Toisaalta, kaikkea koeteltua ei tästäkään koosteesta löydy. Lisäksi tässä esiteltyjä keinoja vapaasti muokata, yhdistellä, karsia tai sovittaa omaan toimintaympäristöön. Ja mikä tärkeintä, vielä löytyy koettelemattomiakin keinoja.

Mikäli olet varma, että mikään tässä esitetyistä rahanhankintakeinosta ei kuitenkaan sovellu juuri Sinun yhdistykseesi, voit siirtyä suoraan sivulle, jonka nimi on ”35 käyttökelpoista tapaa tappaa ideoita”. Sieltä löydät vakuuttavia perusteluita, mikäli joku toinen yhdistyksesi jäsen kuitenkin vielä uskoisi mahdollisuuksiinne.