Puoluerahoitusilmoitus

Ilmoitusvelvollisuus koskee myös paikallisyhdistyksiä

Paikallisyhdistys on velvollinen ilmoittamaan saamansa vähintään 1500 euron lahjoitukset. Ilmoitus on tehtävä myös kansanedustajaehdokkaan tukiryhmän saamista vähintään 1500 euron lahjoituksista, jos ehdokkaan kampanjatalous hoidetaan kokoomusyhdistyksen projektitilin kautta.
Ilmoitukset tehdään kirjallisesti puolueen hallintopäällikkö Timo Elolle timo.elo@kokoomus.fi aina seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä. Esimerkiksi tammikuun lahjoitukset on siis ilmoitettava 15.2. mennessä, helmikuun 15.3. mennessä ja niin edelleen. Huomaathan, että puolueen on myös ilmoitettava lahjoitukset 15. päivä eteenpäin, joten ole ajoissa ilmoituksen kanssa.

Ilmoituksen tulee sisältää:

  • lahjoitettu rahamäärä
  • jos jahjoittaja on yksityishenkilö, lahjoittajan nimi ja kotipaikka
  • jos lahjoittaja on yritys, yrityksen Y-tunnus
  • Mainoksen maksaja näkyviin ilmoittelussa

Puolueen tai ehdokkaan vaalikampanjaa tukemaan tarkoitetusta mainoksesta on löydyttävä maksajan nimi. Mainoksen maksajalla tarkoitetaan mainoslaskun konkreettista maksajaa. Jos siis paikallisyhdistys maksaa mainoksia ennen vaaleja, on mainoksen alalaitaan kirjoitettava paikallisyhdistyksen koko nimi. Mainokseen ei tarvitse erikseen kirjoittaa ’Tämän mainoksen maksoi..’ tms., vaan maksajan nimi riittää.