Jäsenen oikeudet

Äänioikeus

Jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin, joissa päätetään yhdistyksen asioista. Yhdistyksen kokous mm. päättää puoluekokoukseen, piirikokoukseen ja kunnallisjärjestön kokoukseen lähetettävien edustajien valinnasta.

Puoluekokous on Kokoomuksen korkein päättävä elin ja se tekee päätökset puolueen johtohenkilöiden valinnasta ja mm. hyväksyy puolueen periaateohjelman. Kunnallisjärjestö puolestaan johtaa paikkakunnalla tehtävää kunnallispolitiikkaa yhdessä Kokoomuksen valtuustoryhmän kanssa ja asettaa kuntavaalien ehdokkaat.

Tietoa ja taitoa

Jäsenmaksuun sisältyy mm. puoleen jäsensivustolta www.kokoomus.fi/tietoa-kokoomuksesta/jasenpalvelu löytyvät palvelut. Jäsensivuilla jäsen voi tarkastaa omat tietonsa, tehdä osoitteenmuutoksen ja maksaa jäsenmaksunsa verkkopankissa. Jäsensivustolle kirjautumisessa käytettävä jäsennumeron löytyy viimeisimmästä jäsenmaksulaskusta.

Jäsennumeroa voi myös tiedustella kokoomuksen jäsenpalvelusta jasenpalvelu@kokoomus.fi  Jäsenpalveluun voit olla yhteydessä myös puhelimitse: 0207 488 424 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00–12.00 ja tiistaina klo 15.00–18.00 välisenä aikana. Mikäli salasanaa ei ole tai se on unohtunut, uuden salasanan voi tilata sähköpostiinsa.

Jäsenille on tarjolla myös Kansallisen Sivistysliiton koulutuspalvelut ja jäsenlehti Nykypäivän tilaus.

Hyvää seuraa

Jäsenillä on oikeus osallistua kaikkiin oman paikallisyhdistyuksen järjestämiin tilaisuuksiin. Useimmiten myös naapuriyhdistykset ottavat vierailijoita omiin tapahtumiinsa mielihyvin vastaan.
Kokoomuksenssa on kymmeniä tuhansia jäseniä. Siitä joukosta löytyy varmasti hyvää seuraa jokaiselle.