Jäsenen oikeudet

Äänioikeus

Jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin, joissa päätetään yhdistyksen asioista. Yhdistyksen kokous päättää myös mm. puoluekokoukseen, piirikokoukseen ja kunnallisjärjestön kokoukseen lähetettävien edustajien valinnasta.

Puoluekokous on Kokoomuksen korkein päättävä elin ja se tekee päätökset puolueen johtohenkilöiden valinnasta ja mm. hyväksyy puolueen periaateohjelman. Piirikokous päättää ja koordinoi piirin alueen isoimmat tapahtuman sekä tekee ohjelmat ja valitsee eduskuntavaaliehdokkaat ja aluevaaliehdokkaat. Kunnallisjärjestö puolestaan johtaa paikkakunnalla tehtävää kunnallispolitiikkaa yhdessä Kokoomuksen valtuustoryhmän kanssa ja asettaa kuntavaalien ehdokkaat.

Tietoa ja taitoa

Jäsenmaksuun sisältyy mm. puoleen jäsensivustolta www.kokoomus.fi/tietoa-kokoomuksesta/jasenpalvelu kerrottuja palveluja. Jäsensivuilla = Kokoomusfoorumi jäsen voi tarkastaa omat tietonsa, tehdä osoitteenmuutoksen ja maksaa jäsenmaksunsa verkkopankissa. Jäsensivustolle kirjautumisessa käytettävä jäsennumero löytyy viimeisimmästä jäsenmaksulaskusta. Mikäli salasana on unoshtunut, sen voi tilata Kokoomusfoorumista (oma henkilökohtainen asiointi sivusi).

Jäsennumeroa voi myös tiedustella kokoomuksen jäsenpalvelusta jasenpalvelu@kokoomus.fi  Jäsenpalveluun voit olla yhteydessä myös puhelimitse: 0207 488 424 maanantaisin ja keskiviikkoisin  klo 9.00–12.00 ja tiistaina klo 15.00–18.00 välisenä aikana.

Jäsenille on tarjolla myös Kansallisen Sivistysliiton koulutuspalvelut ja jäsenlehti Nykypäivän tilaus.

Hyvää seuraa

Jäsenillä on oikeus osallistua kaikkiin oman paikallisyhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin. Useimmiten myös naapuriyhdistykset ottavat vierailijoita omiin tapahtumiinsa mielihyvin vastaan.
Kokoomuksessa on kymmeniä tuhansia jäseniä. Siitä joukosta löytyy varmasti hyvää seuraa jokaiselle.