Kansallisen Lastenliiton tarkoituksena on vaikuttaa ja osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja nuorten hyvän elämän edellytysten luomiseksi. Lastenliitto toimii vanhemmuutta tukevana, osallisuutta edistävänä ja elämyksiä tuottavana järjestönä. Järjestö tarjoaa mahdollisuuden harrastamiseen kerhojen, muskareiden ja leirien kautta.

Pääosa toiminnasta on suunnattu 5-15-vuotiaille lapsille, mutta yhä enemmän löytyy kerhoja myös 2-5-vuotiaille lapsille. Lastenliitto järjestää myös koululaisten lakisääteistä iltapäiväkerhotoimintaa. Koulujen loma-aikoina järjestetään leirejä erilaisilla teemoilla.

Lastenliitto työllistää useita kerho- ja leiriohjaajia vuoden aikana. Lastenliitto toimii myös kouluttavana organisaationa kouluttaen vuosittain niin uusia kuin vanhojakin ohjaajia sekä luottamushenkilöitä. Osa ohjaajista ja luottamushenkilöistä on vanhoja lastenliittolaisia, jotka ovat siirtyneet kerholaisista työntekijöiksi tai hallituksen jäseniksi.

Lastenliitto järjestää toimintaa koko perheelle ja tarjoaa mahdollisuuksia perheen ja työelämän yhteensovittamiseen. Lastenliitto ei kuitenkaan pyöri ilman aikuisia. Toimistojen työntekijöiden lisäksi joukoissa on paljon luottamushenkilöitä. Vapaa-ajallaan he ovat mukana Lastenliiton toiminnassa, suunnitellen, tarkkaillen ja toimintaa toteuttaen. Yhdessä työntekijöiden kanssa luottamushenkilöt ovat osa Lastenliiton sydäntä. Olisitko Sinä kiinnostunut toimimaan Lastenliitossa luottamushenkilönä?
Lastenliitto tekee yhteistyötä Kokoomuksen piirijärjestöjen kanssa. Lastenliitto lähtee mielellään mukaan kokoomustapahtumiin mm. järjestämällä lapsiparkkeja ja ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Lastenliiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä. Toimintaa on Helsingin, Etelä-Suomen, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Hämeen, Keski-Suomen ja Lapin alueilla.

Tervetuloa mukaan toimintaan!
Lisätietoja osoitteesta www.lastenliitto.fi.