Yhdistyksellä on lakimääräinen velvollisuus pitää luetteloa jäsenistään. Näin myös Kokoomuksen paikallisyhdistyksissä. Vaikka siis puolue tarjoaakin keskitetyn jäsenrekisterin palveluita yhdistyksille, jäsenrekisterin sisällöstä on vastuussa kunkin yhdistyksen hallitus.

Sisäänpääsy

Jokaisen jäsenen käyttöön tarkoitettuun jäsenrekisteriin pääsee Kokoomuksen salasanallisen Jäsensivuston kautta www.kokoomus.fi/jasensivut .

Jäsensivuilla on kaksi erilaista näkymää. Kaikille yhdistyksen jäsenille tarkoitettu näkymä, jolloin näkee ja voi muokata omia tietoja. Toinen kattavampi näkymä on yhdistyksen puheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan näkymä. ”Yhdistysjohdolla” on laajemmat oikeudet ja oikeus muokata kaikkien jäsenten tietoja.

Sivuille pääsyä varten olet saanut Kokoomukselta kirjeen, jossa on käyttäjätunnuksesi. Myöhemmin uuden salasanan voi tilata kirjautumissivulta www.kokoomus.fi/jasensivut.  Huomioi, että salasana tulee siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut jäseneksi liittyessäsi. Mikäli olet unohtanut tai kadottanut tunnukset voit tiedustella niitä Kokoomuksen jäsenpalvelusta: jasenpalvelu@kokoomus.fi tai arkisin puhelimitse (10.00–15.00) numerosta 020 748 8424.

Jäsenen näkymä

Kun olet kokoomusyhdistyksen jäsen mutta et puheenjohtaja, sihteeri tai taloudenhoitaja, pääset katsomaan jäsenrekisteristä kaikki sinua koskevat tiedot ja muokkaamaan lähes kaikkia tietojasi; voit esimerkiksi tehdä osoitteenmuutoksen tai maksaa jäsenmaksusi.

Yhdistysjohdon näkymä

Yhdistysten puheenjohtaja ja sihteeri voivat tarkastella oman yhdistyksensä jäsentietoja sekä jäsenmaksutilannetta reaaliajassa ja mm.

  • Päivittää kaikkien yhdistyksensä jäsenten henkilötietoja, kuten osoitteen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, ammatin ja ammattiliiton
  • Hakea jäsenten tiedot pdf-muodossa, tulostaa osoitetiedot tarramuodossa tai hakea ajan tasalla olevat sähköpostiosoitteet
  • Päivittää yhdistyksen tilinumeron ja kotisivun osoitteen
  • Ilmoittaa seuraavan vuoden jäsenmaksun (yhdistyksen perimän jäsenmaksuosuuden)
  • Tulostaa jäsenraportteja esimerkiksi vuosikokouksia varten (esim. tasavuosia täyttävät)
  • Tulostaa raportteja jäsenmaksurästeistä yhdistyksen omia perintätoimia varten
  • Erottaa jäsenen maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi (hallituksen käsittelyn jälkeen)

Jäsenrekisteri palvelee hyvin niin yhdistystä, piirijärjestöä kuin Kokoomuspuoluetta, kun jokainen jäsen ohjataan pitämään omat tietonsa ajan tasalla. Myös puoleen nettisivuille jokaisen Kokoomusyhdistyksen tiedot päivitetään säännöllisesti suoraan jäsenrekisteristä. Tämä helpottaa mm. uuden jäsenen yhteydenottoa yhdistykseesi.