Jäsenkyselyt

Jäsenten mielipiteet selville

Kansion jäsenjärjestöillä on mahdollisuus internetin avulla toteutettavien mielipidekyselyjen tekemiseen. Kysely-ympäristö on tullut monelle tutuksi jo useina vuosina toteutetun valtakunnallisen jäsentyytyväisyyskyselyn myötä.
Paikallisyhdistykset voivat käyttää samaa kyselyjärjestelmää oman jäsenistönsä mielipiteiden ja toiveiden kartoittamiseen. Yhdistyksiä varten on tehty kyselypohja, josta yhdistys voi valita ne kysymykset, joita haluaa jäsenilleen esittää. Kun kyselyn sisällöstä on sovittu, yhdistys lähettää jäsenistölleen pyynnön vastata kyselyyn ja www-linkin, josta kysymykset löytyvät. Sovitun ajan kuluttua yhdistys saa raportin jäsenten vastauksista ja voi sen perusteella kehittää jäsenpalveluitaan ja toimintaansa.

Palvelu on yhdistyksille maksuton.

Esimerkki paikallisyhdistyksen jäsenkyselystä

Esimerkkikyselyä voidaan muokata poistamalla ne kysymykset, jotka eivät tunnu yhdistyksen kannalta tärkeiltä ja lisäämällä tarvittaessa omia kysymyksiä. Kun kysely on räätälöity yhdistykselle sopivaksi, yhdistys saa käyttöönsä oman www-linkin, jonka se lähettää jäsentensä sähköposteihin ja pyytää heitä täyttämään kyselylomakkeen.
Jäsenten sähköpostit yhdistystyksen puheenjohtaja tai sihteeri voi hakea puolueen jäsensivuston kautta osoitteesta kilta.kokoomus.fi (salasanallinen sivusto). Ongelmatilanteissa tähän saa apua piiritoimistolta. Kyselyn onnistumisen kannalta on siis tärkeää, että jäsenrekisterissä olevat tiedot sähköpostiosoitteista ovat ajan tasalla.
On tärkeätä huomata, että kysymyksessä ei ole tutkimus vaan kysely. Osalla jäsenistä ei ole sähköpostiyhteyttä, joten he eivät saa edes pyyntöä vastata kyselyyn ja kaikki pyynnön saaneet eivät vastaa. Tavanomainen vastausprosentti jää alle puoleen yhdistyksen jäsenistä.
Mikäli asia kiinnostaa, ota yhteyttä!

 
 
 
 
 
 

Veli-Pekka Manninen

Koulutuspäällikkö
veli-pekka.manninen@kansio.fi
0400 0508 857