Ehdokkaan polun etapit

Ehdokkuus on yksi etappi

Ehdokkuus on useimmiten yksi etappi vaikuttajan polullamme. Polkua ja sen kulkua ei aina voi ennustaa, mutta sitä voi suunnitella ja sen varrelle voi asettaa etappeja ja tavoitteita.
Usein vaalit ovat sellaisia etappeja, joissa hyvin konkreettisella tavalla pääsee tekemään työtä oman vaikuttajan polkunsa eteen. Myös vaalien väliset ajat ovat etappeja; silloin vaikutamme, opimme ja kehitymme.
On hyvä puhua ääneen tavoitteistaan. Silloin pääsemme kuulemaan sen, mitä muut, esimerkiksi tukitiimimme ja läheisemme ajattelevat tavoitteistamme. Kannustuksen ja tuen saaminen antaa meille uskoa siihen, että olemme oikealla polulla.
Eduskuntavaaleissa käy aika harvoin niin, että heti ensi kerralla menee läpi varsinaiseksi kansanedustajaksi. (Toki tämäkin on mahdollista, läpi menoon vaikuttaa mm. vaalipiiri, tunnettuus, ym. asiat). Siksi on hyvä asettaa itselleen etappeja esimerkiksi kahden eduskuntavaalin verran ja niiden väliin muita vaaleja (kunta- ja maakuntavaalit, seurakuntavaalit, jne.)
Vaalien väliselle ajalle etapeiksi voivat muodostua luottamushenkilöpaikat, tukiryhmän kasvattaminen, vaikuttamisen laajuus sekä monet muut asiat. Kaikki nämä vievät meitä polullamme eteenpäin ja motivoivat tekemään työtä.

Takaisin ”Tavoitteet – laatu ja määrä”-sivulle