Ajankäyttö

Vaalikampanjointi vie aikaa

Me jokainen tiedämme, tosin emme meinaa aina uskoa, että aika on rajallista, vuorokaudessa on 24 tuntia. Siksi on tärkeää, että omaa ja tiimin ajankäyttöä suunnitellaan hyvissä ajoin ja ajankäyttöön liittyvistä asioista keskustellaan avoimesti.
Vaalikampanjointi vie aikaa, mutta priorisoimalla, hyvällä aikataulutuksella ja työnjaolla ja johtamisella kampanjointi on täysin mahdollista esimerkiksi työn rinnalla. Aika moni ehdokas käyttää osan lomistaan viimeisten vaaliviikkojen aikana. Tuohon ajanjaksoon kohdistuvatkin suurimmat paineet ajankäytön suhteen: äänestäjät ovat tätä nykyä ”mattimyöhäsiä” äänestyspäätöstensä kanssa. Monet löytävät vasta viimeisten viikkojen ja päivien aikana lopullisen ehdokkaansa. Siksi ehdokkaan kannattaa olla liikkeellä tuolloin mahdollisimman paljon.
Suunnittelussa ja tavoitteiden asettamisessa on erittäin tärkeää huomioida myös muut elämän osa-alueet. Ei kukaan jaksa kampanjoida koko ajan. Kalenteriin tulee jättää aikaa myös perheelle, harrastuksille, liikunnalle ja palautumiselle ylipäätään. Näin toimien varmistamme sen, että kampanja-ajasta jää hyvä fiilis itsemme ja tiimimme lisäksi kaikille läheisillemme, työkavereille ja muille sidosryhmillemme. Tasapainoinen tekeminen takaa myös varmasti parhaan lopputuloksen itse vaaleissa.

Takaisin ”Tavoitteet – laatu ja määrä”-sivulle